Side Navigation

X

Članovi belišćanskog planinarskog društva na Krndiji

 

 NOVOSTI| 

Na poziv za Krndiju odazvalo se deset članova belišćanskog planinarskog društva. Krenuvši u osam sati iz Belišća i stigli su na Paulinovac gdje su ih čekali planinari iz Feričanaca i tri člana belišćanskog društva iz Đurđenovca.

Paulinovac je popularno izletište Našičana i planinara. Na njemu PD Krndija održava svoju manifestaciju Antunovski piknik u lipnju, povodom dana grada Našica. Na Paulinovcu ima prostrana nadstrešnica sa stolovima i klupama pogodna za odmor i druženje veće grupe ljudi. Nakon pozdrava s planinarima, pozdravljaju bračni par planinara iz PD-a Cibalija iz Vinkovaca koji obilaze SPP, a ovo im je drugi put da na taj način obilaze SPP. Nastavljaju put na Bedemgrad  koji je kontrolna točka SPP. Dan je sunčan i predivno je hodati kroz zazelenilu šumu slušajući cvrkut ptica. Bedemgrad (407 m)  je srednjovjekovni utvrđeni grad na Krndiji iznad sela Gradca. PD Krndija iz Našica je na Bedemgradu uredila prostor postavivši stolove i klupe na kojima su planinari odmorili i uživali u prirodi. Nakon odmora krenuli su natrag istim putem do Paulinovca gdje su imali ručak, odmor i dogovor da će se vidjeti sljedeće nedjelje na stazi BPPP.

Tekst: Mila Andrić
Fotografije: Z.Kovač, B.R.Tomaš, F.Šmit, S.Braz i M. Andrić

Izvor: Članovi belišćanskog planinarskog društva na Krndiji | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>