Side Navigation

X

BROJNE AKTIVNOSTI UDRUGE PUKS I VELIKO FINALE ZA DJECU GRADA BELIŠĆA

BROJNE AKTIVNOSTI UDRUGE PUKS I VELIKO FINALE ZA DJECU GRADA BELIŠĆA

Objavljeno: 15. 5. 2019.

Udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama proljetno je vrijeme posvetila radu s djecom ali i edukacijama i predavanjima.

Tako je jučer u sklopu Sveučilišnog tjedna karijera osječkog Sveučilišta J. J. Strossmayer na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu na poziv dekana izv.prof.dr.sc. Vladimira Dugalića, predstavljen rad naše udruge.

Osim toga, članica naše udruge Jelena Katalenić, sudjelovala je na edukaciji „Upravljanje u palijativnoj skrbi“ u Zagrebu, koja se održala u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu. Teme koje su obrađene odnosile su se na prikaz iskustava koordinacije palijativne skrbi, bolničku palijativnu skrb te uključivanje laika u skrb. Naša je udruga tako stavljena na popis udruga koje omogućuju volontiranje u sustavu palijativne skrbi na području Osječko-baranjske županije. Na portalu Palijativna-skrb.hr mogu se pronaći potrebni podatci, a mi se u dogledno vrijeme nadamo i stjecanju certifikata za sudjelovanje u mobilnim palijativnim timovima.

Ipak, naša pažnja i naše vrijeme većinom je bilo posvećeno najmlađima. Tako s velikim zadovoljstvom i radošću priveli smo kraju program za učenike trećeg i četvrtog razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića, Belišće pod nazivom „7 navika sretne djece“.

Učenici trećeg i četvrtog razreda su tijekom školske godine sudjelovali u osam različitih interaktivnih radionica stječući nove spoznaje i izgrađujući nove navike. U programu je sudjelovalo 115 učenika u sedam skupina, što znači da je izvedeno ukupno 56 radionica. Ciljevi ovih radionica bili su osnaživanje, razvoj emocionalne inteligencije, usvajanje vještina kompetitivnosti, domišljatosti, suradnje i dijaloga.

Veliko finale ovog programa održat će se sutra, 16. svibnja, s početkom u 18 h u Velikoj vijećnici Grada Belišća. Program pod nazivom „Sedam navika za sretnu djecu Belišća“ sastoji se od prezentacije i dodjele priznanja učenicima i nastavnicima koji su sudjelovali u ovom programu koji se odvijao u sklopu projekta „Podrška u zajednici“ sufinanciran od Grada Belišća i Osječko-baranjske županije.

Izvor: BROJNE AKTIVNOSTI UDRUGE PUKS I VELIKO FINALE ZA DJECU GRADA BELIŠĆA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>