Side Navigation

X

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM KUD-A “ANTE EVETOVIĆ MIROLJUB” VELIŠKOVCI, GAT I TIBORJANCI

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM KUD-A “ANTE EVETOVIĆ MIROLJUB” VELIŠKOVCI, GAT I TIBORJANCI

Objavljeno: 08. 1. 2020.

Kroz tri dana, u tri sela, čuo se šokački divan koji je prenosio najljepše želje sumještanima za božićne i novogodišnje blagdane. Radi se o božićnom kulturno-zabavnom programu koji je pripremilo Kulturno-umjetničko društvo “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat i Tiborjanci, točnije njihova pučka, pjevačka dramska i recitatorska skupina.

Program koji je osmislila neumorna čuvarica tradicije Ankica Jurina, izveden je 14. prosinca u Društvenom domu u Tiborjancima, 28. prosinca u Hrvatskom domu u Veliškovcima, te dan kasnije u Društvenom domu u Gatu. U prvom dijelu programa sudjelovala su djeca, a u drugom dijelu su svi mogli uživati u starim slavonskim pjesmama, igrokazima, monolozima i recitacijama na izvornom šokačkom divanu, koji je s puno humora progovarao o slavonskom čovjeku nekada i sada. Vrijedi spomenuti da su ove čuvare tradicije sredinom prosinca došli snimiti s Osječke televizije za potrebe emisije “To smo mi”. Igrokazi i recitacije na šokačkom izričaju te dvije stare slavonske pjesme “Majka Mari” i “Sitna je kiša padala” te autorska pjesma “Karašice, ladna vodo” emitirane su na Stjepanovo, zatim 3. siječnja, a svi koji su propustili pogledati prilog, mogu ga vidjeti i u petak, 10. siječnja, na Osječkoj televiziji.

Izvor: BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM KUD-A “ANTE EVETOVIĆ MIROLJUB” VELIŠKOVCI, GAT I TIBORJANCI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>