Side Navigation

X

BOŽIĆNA PRIČA U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

BOŽIĆNA PRIČA U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Objavljeno: 13. 12. 2019.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je još jednu zanimljivu aktivnost povodom nadolazećih božićnih blagdana.

U četvrtak, 12. prosinca 2019., u Knjižnici je održano prikazivanje božićnog filma za učenike osnovne škole. Ovoga puta djeca su imala priliku pogledati ekranizaciju poznate Božićne priče koju je napisao Charles Dickens. Ideju o prikazivanju baš tog filma osmislio je Mihael Sučić, vršitelj dužnosti ravnatelja Muzeja “Belišće”, s kojim su knjižničarke Vlasta Putar i Dijana Milišić-Zečević organizirale ovo događanje.

Nakon odgledanog filma učenici su poslušali Mihaelovo kratko predavanje u kojem je radnju i likove iz Božićne priče usporedio sa životom obitelji Gutmann. Tako je uspješno spojena medijska kultura s povijesnim aspektom pa su djeca na zabavan način naučila ponešto o povijesti Belišća. Knjižnica nastavlja s prigodnim božićnim aktivnostima, a sve informacije o tome mogu se pratiti na Facebook stranici Knjižnice i u lokalnim medijima.

Izvor: BOŽIĆNA PRIČA U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>