Side Navigation

X

Boje zime na platnima Bel-artovaca

BOJE ZIME NA PLATNIMA BEL-ARTOVACA

Objavljeno: 07. 12. 2018.

Već tradicionalna izložba slika članova Likovne udruge “Bel-art” pod nazivom “Boje zime” otvorena je u četvrtak, 6. prosinca 2018. godine u holu zgrade Gradske uprave.  Izložbu su zajednički organizirali Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i Likovna udruga Bel-art, a na njoj je svoje radove izložilo 20 slikara.

Na ovoj izložbi zastupljene su različite slikarske tehnike, kao što su akril, ulje na platnu i pastel, a slikani su različiti motivi inspirirani zimom i njezinim bojama. Iz tog razloga izložba i nosi naziv “Boje zime”.

Nešto o samoj izložbi na početku otvaranja rekla je u svom obraćanju knjižničarka Jasna Andrišić, a svim prisutnim ljubiteljima umjetnosti obratio se i predsjednik Bel-arta Ivan Vajda te se zahvalio knjižnici, ali i gradu Belišću na dosadašnjoj izvrsnoj suradnji.
Izložbu “Boje zime” otvorila je zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, koja je iskoristila ovu priliku i pohvalila belišćanske slikare te im zahvalila na dosadašnjem radu i izvrsnoj međusobnoj suradnji. U programu otvaranja sudjelovao je mladi glazbenik Marko Glavica koji je uz gitaru izveo nekoliko prigodnih pjesama.

Ovom izložbom belišćanski slikari zatvaraju sezonu izlaganja za ovu godinu, a svi zainteresirani mogu pogledati izložbu sve do 19. prosinca.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

Tekst i foto: Tin Lacković

Izvor: Boje zime na platnima Bel-artovaca | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>