Side Navigation

X

BESPLATNO U MUZEJ-ZARONITE U POVIJEST PRIJE IGARA NA VODI

BESPLATNO U MUZEJ-ZARONITE U POVIJEST PRIJE IGARA NA VODI

Objavljeno: 09. 7. 2019.

Muzej “Belišće” otvara svoje prostorije pod geslom – Besplatno u muzej: zaronite u povijest prije Igara na vodi petak (12. srpnja) od 17:00 do 18:30.

U muzeju ćete prije navijanja na bazenu moći vidjeti mnogobrojne zanimljive predmete o razvoju Grada Belišća i prigradskih naselja, ali i o zaslužnim Belišćankama i Belišćanima.

Prolazeći kroz prostorije moći ćete vidjeti mnogobrojne zanimljive informacije o nekadašnjoj žili kucavici gospodarskog i svakodnevnog života slavonske Podravine, Slavonsko-podravskoj željeznici, kao i oruđa kojima su se krčile stoljetne šume pri čemu su svojim nestankom omogućavale egzistenciju stotinama starosjedilaca i doseljenika. Također ćete se moći upoznati s razvojem tvornica koje su omogućile trostruko povećanje broja stanovnika Grada Belišća u manje od pola stoljeća.

Nikako se ne smije zaboraviti spomenuti i arheološke nalaze koje ćete moći vidjeti u muzejskoj zgradi u „Pekmez“ ulici. U potonjoj se zgradi nalaze i predmeti koji jasno govore – Belišće je grad sporta!

Radujemo se vašem dolasku!

Izvor: BESPLATNO U MUZEJ-ZARONITE U POVIJEST PRIJE IGARA NA VODI | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>