Side Navigation

X

BELIŠĆANSKI PLANINARI NA SKUPU PLANINARA “JESEN NA DILJU”

BELIŠĆANSKI PLANINARI NA SKUPU PLANINARA “JESEN NA DILJU”

Objavljeno: 29. 10. 2019.

HPD “Tikvica” iz Županje svake godine organizira skup planinara pod nazivom “Jesen na Dilju”. I ove se godine okupilo oko 200 planinara iz 23 planinarska društva, a bilo ih je i iz BiH.

I članovi belišćanskog HPD-a sudjelovali su na ovom jesenskom druženju planinara na kojem je bilo 220 planinara iz 17 društava iz lijepe naše i BiH. Iz belišćanskog društva sudjelovalo je petero planinara, dok je grupa od 18 planinara bila na četverodnevnom morskom izletu na Pelješcu.

Mjesto okupljanja bio je Prezdanak – lovačka kuća gdje je domaćin dočekao sudionike s toplim čajem te domaćim namazima na kruhu. Nakon doručka uslijedio je pozdrav domaćina i krenulo se na hodanje  Prezdanak –  Čardak (421m) koji je kontrolna točka ( KT ) slavonske i hrvatske obilaznice. Vrijeme je bilo predivno, najljepše za hodanje, staza je kroz šumu i jesenski ugođaj šuškanje lišća pod nogama. Hodanje je trajalo s pauzama oko 4 sata. Domaćin je sve planinare počastio planinarskim grahom, gužvarom te jabukama i mandarinama. Kao i proteklih godina pa tako i ove bez glazbe nema “Jeseni na Dilju2. Ovom lijepom jesenjem danu svoj doprinos dala je i živa glazba te se plesalo i pjevalo.

Nakon druženja, pjesme i plesa belišćanski planinari pozdravili su s domaćinima i odlaze doma.

Tekst i fotografije: Mila Andrić

Izvor: BELIŠĆANSKI PLANINARI NA SKUPU PLANINARA “JESEN NA DILJU” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>