Side Navigation

X

Belišćanski planinari na Krndiji

 

 NOVOSTI| 

Grupa od pet planinara u nedjeljno jutro odlazi na Krndiju, a polazna točka puta je izletište Paulinovac.

Paulinovac je omiljeno izletište Našičana i našičkih planinara koji tradicionalno svake godine na njemu organiziraju antinovski piknik. Tu se nalazi prostrana nadstrešnica sa stolovima i klupama te je pogodna za veću grupu ljudi.  Na Paulinovcu su čekala dva člana planinara iz Đurđenovca i dva člana iz HPD-a “Sokol“ Feričanci. Planinari uzimaju stvari i kreću na Lončarski vis-492m n/v.

Put je lijep nema blata i lagani uspon prema vrhu. Na vrhu se planinari fotografiraju i nastavljju prema Bedemgradu 408m n/v uz lagano spuštanje i šuškanje lišća. Dan je sunčan, lijep i ugodan za boravak u prirodi, a to su iskoristili i planinari iz Vinkovaca PD-a “Dirov Brijeg“ koji su dolazili u susret s Bedemgrada.  Belišćanski se planinari pozdravljaju s Vinkovčanima uz fotografiranje zajedničkog susreta. Nastavljaju svatko svojim putem i stižu do očuvane kule iz 14. stoljeća koja je kroz povijest promijenila nekoliko vlasnika, gdje prave pauzu za lagani ručak iz ruksaka, a nakon toga odlaze u pravcu odmorišta Paulinovac. Na Paulinovcu planinari lože vatru uz priču i druženje te razgovor kamo će ići sljedeće nedjelje.

Na drugom izletu u Baranji sudjelovao je jedan član belišćanskog društva. Izlet pod nazivom “ZIMBA“ već tradicionalno organizira PD “Zanatlija“ Osijek. Odaziv planinara bio je dobar, a nakon hodanje uslijedila je zabava pod maskama.

Tekst : Mila Andrić
Slike: sudionici izleta

 

Izvor: Belišćanski planinari na Krndiji | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>