Side Navigation

X

Belišćanski čitateljski klub proslavio četvrti rođendan

 

 NOVOSTI| 

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće proslavila je u utorak, 27. listopada 2020., četvrtu godišnjicu postojanja Belišćanskog čitateljskog kluba. Prije četiri godine, u vrijeme Mjeseca hrvatske knjige, Knjižnica je odlučila osnovati svoj čitateljski klub, na inicijativu knjižničarke Jasne Andrišić. Povod osnivanja Kluba bila je ljubav prema čitanju koju su knjižničarke htjele podijeliti s drugim entuzijastičnim zaljubljenicima u pisanu riječ. Ta je odluka urodila plodom i već četiri godine kontinuirano Belišćanski čitateljski klub svojim djelovanjem promovira čitanje kao jednu od najvažnijih životnih vještina.

Prvi sasta poznatog hrvatskog autora Pavla Pavličića. Od svih tih naslova čistu peticu dobile su knjige Gonič zmajeva, Najdraže moje, Hana i Amerikana. Najlošije ocijenjene bile su dvije knjige iz popularne psihologije U rukavicama mi je ionako prevruće i J..e li vas ego? te roman Gorana Tribusona Ne dao Bog većeg zla. U pribavljanju primjeraka svakog zadanog naslova Knjižnici uvijek pomažu Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i ponekad veliku pomoć pruže i Narodna knjižnica grada Donjeg Miholjca i Gradska knjižnica Beli Manastir. Od samog osnivanja pa sve do danas, dvadesetak ljudi iskazalo je svoje povjerenje Belišćanskom čitateljskom klubu. Neki od njih više nisu aktualni članovi, dok su neki vjerni članovi od početka pa se Knjižnica može pohvaliti s desetak stalnih članova svoga čitateljskog kluba.

Uz proslavu rođendana, razgovaralo se o i pročitanim knjigama. Knjige koje su bile zadatak za čitanje su Crveni adresar i Tetovirer iz Auschwitza, a obje su dobile ocjenu 4,4. Ovaj sastanak bio je ujedno i motivacija svim članovima da i dalje ustrajno čitaju i na taj način se pobrinu da ovakvih godišnjica bude što više u nadi da će im se pridružiti i novi članovi.

 

Fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Izvor: Belišćanski čitateljski klub proslavio četvrti rođendan | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>