Side Navigation

X

Belišćanska Fišijada

 

 NOVOSTI|

Manifestacija “Mali grad-veliki ljetni doživljaj 2022.” završila je u petak, 26. kolovoza, uz Fišijadu, tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Kao i protekle godine, natjecanje se odvijalo na prostoru belišćanskog bazena gdje se okupilo 34 majstora kotlića s područja Belišća i prigradskih naselja.
Fišijadu je službeno otvorio predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko, koji je svim natjecateljima poželio sreću, a najboljem od njih da dostojno predstavlja svoj grad na Prvenstvu Hrvatske u kuhanju fiša koje će se održati 3. rujna u Belom Manastiru.
Na čelu stručne komisije bio je Aron Keteš, dok su ostali članovi ocjenjivačkog suda bili Laslo Šipec i Kristijan Thomajer. Prema njihovom mišljenju najbolji fiš paprikaš u Belišću skuhala je Katica Kovač, drugoplasirana je bila Ivona Šestanj, a na trećem mjestu bio je fiš kojeg je skuhao Dragan Jukić. Priznanja, pehare i prigodne nagrade uručili su predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Dario Fletko i direktorica Turističke zajednice grada Belišća Mirjana Klen.

Za dobro raspoloženje majstora kotlića i njihovih gostiju bio je zadužen Tamburaški sastav „Panonia“, dok nas je kroz program vodila Renata Piškorjanac.

Tekst: Turistička zajednica grada Belišća
Foto: Zaim Saljiji

 
 

Izvor: Belišćanska Fišijada | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>