Side Navigation

X

BEL-ARTOVCI SLIKALI U NARDU

BEL-ARTOVCI SLIKALI U NARDU

Objavljeno: 24. 6. 2019.

Jedna od mnogobrojnih aktivnosti likovne udruge “Bel-Art” tijekom lipnja, bila je i likovna kolonija u Nardu održana u subotu, 22. lipnja, u prostoru Ribičkog doma. Kolonija je održana na inicijativu Joze Bogdanovića, a u organizaciji Udruge športskih ribolovaca “Šaran” Nard.

Na samom početku belišćanske umjetnike pozdravili su Jozo Bogdanović i predsjednik UŠR Josip Špoljarić te su im se zahvalili na vremenu i trudu koji su odvojili za ovu kolonju, također su istaknuli kako se nadaju da je ovo samo početak dobre međusobne suradnje. Prije početka rada, kratak govor održao je i predsjednik “Bel-Arta” Ivan Vajda, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju te je iskoristio priliku i zahvalio se organizatorima na pozivu.

Na ovoj likovnoj koloniji okupilo se 12 slikara, članova likovne udruge „Bel-Art“ Belišće, a to su Vanja Eberl, Suzana Lešnjaković, Melita Bajt, Jadranka Berak, Ksenija Huis, Marija Šimić, Vesna Vajda, Vlado Vagner, Antun Sabo, Dragan Đurković, Ivan Vajda i Tin Lacković. Za svoje slike Bel-Artovci su bili inspirirani ljepotom rijeke Drave i pejzaža koji ju okružuju, a svoja su djela radili u tehnikama ulja na platnu, akrila, akvarela i pastela.

Tekst i foto: Tin Lacković

Izvor: BEL-ARTOVCI SLIKALI U NARDU | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>