Side Navigation

X

Bajkaonica belišćanskog DND-a

 

 NOVOSTI| 

Projektom društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra“, Društvo Naša djeca grada Belišća brine o obiteljima, pomažući djeci, ali i odraslima u odgoju i obrazovanju. Ovaj projekt je pokrenut kao dio globalne inicijative „NIVEA- stalo nam je do obitelji“ i u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske.

-Pripovijedanje priča jedan je od najstarijih oblika usmene i pismene komunikacije među ljudima. Priče kod djece i onih malo starijih potiču i razvijaju kreativnost, educiraju ih, obogaćuju rječnik, pa čak ih i transformiraju. Prilikom pripovijedanja  stvara se čarobni trenutak dok djeca oduševljeno slušaju, gledaju, sudjeluju i upijaju svaku sitnicu i pokret pripovjedača, rekla je predsjednica belišćanskog DND-a Emma Torjanac, koja je, zajedno s članicom društva Sandrom Glasovac u srpnju prošla obuku za pripovjedača, a u studenom edukaciju za virtualnog pripovjedača.

Njih dvije su u prosincu odradile dvije bajkaonice, prvu sredinom mjeseca, kada je Sandra pripovijedala priču o žirafi, a Emma o neurednoj djevojčici.

-Ovu bajkaonicu odradili smo u Dječjem vrtiću Maslačak, a na njoj su virtualno, putem Zoom aplikacije, sudjelovali belišćanski vrtićarci, dok je blagdanska bajkaonica, na temu Božića, održana 22. prosinca, ispričala je Emma Torjanac, predsjednica DND-a grada Belišća.

Monika Đogaš, Gradski radio Belišće

Izvor: Bajkaonica belišćanskog DND-a | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>