Side Navigation

X

Aktivnosti u Lokalnom volonterskom centru Zvono tijekom svibnja

 

 NOVOSTI|

Lokalni volonterski centar Zvono provodi drugu godinu programa „Zvono Inclusive“ od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. Program je usmjeren razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici, a kroz dosadašnje aktivnosti LVC Zvono je u svoj rad uključio brojne volontere i organizatore volontiranja.

Tijekom svibnja volonteri LVC-a sudjelovali su u manifestaciji Hrvatska volontira koja je ove godine okupila više od  200 organizatora volontiranja koji su u preko 90 gradova uključili nekoliko tisuća volontera i zajedno s njima proveli više od 300 volonterskih aktivnosti. Lokalni volonterski centar Zvono i ove je godine stavio naglasak na inkluzivno volontiranje, ali i na obiteljsko volontiranje. Naši su volonteri sudjelovali u uređenju prostora Lokalnog volonterskog centra, uređivali su prostor za pomoć u učenju i okoliš oko zgrade. Svojim su angažmanom odradili više od 40 volonterskih sati tijekom navedene manifestacije.

Tijekom svibnja nastavila se i pomoć u učenju za učenike osnovnih škola. Do sada se u ovu aktivnost uključilo oko 10 volontera i isto toliko učenika. Volonteri svojim učenicima pružaju podršku u svladavanju nastavnog gradiva, pisanju zadaća, ali ih i motiviraju na učenje i pružaju im podršku kako bi proces obrazovanja bio što jednostavniji.

Kroz suradnju s Osnovnom školom Ladimirevci, Loklani volonterski centar Zvono i učenici OŠ Ladimirevci tijekom svibnja posjetili su azil u Nemetinu. Učenici su osmislili volontersku akciju sa svojim nastavnicama, prikupljali su potrepštine za napuštene životinje, a tijekom posjete azilu imali su prilike i prošetati pse te uručiti prikupljene donacije.

Tijekom srpnja i kolovoza nastavljamo s našim volonterskim aktivnostima, a za jesen planiramo organizaciju manifestacija za lokalnu zajednicu, ali i edukacije za sve organizatore volontiranja kojima je potrebna podrška u upravljaju volonterima u njihovim organizacijama.

Tena Anić

Izvor: Aktivnosti u Lokalnom volonterskom centru Zvono tijekom svibnja | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>