Side Navigation

X

AKTIVNOSTI LOKALNOG VOLONTERSKOG CENTRA “ZVONO”

AKTIVNOSTI LOKALNOG VOLONTERSKOG CENTRA „ZVONO“

Objavljeno: 18. 5. 2020.

Lokalni volonterski centar Zvono započeo je s provedbom projekta „Puzzle Inclusive“ koji je usmjeren na razvoj volonterstva u lokalnoj zajednici. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri na projektu su Grad Belišće, Grad Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Osnovna škola Ladimirevci i Centar za socijalnu skrb Valpovo.

Tijekom ožujka, travnja i svibnja provodili smo aktivnosti u skladu s novonastalom situacijom vezanom uz korona virus. Naši volonteri uključeni u program inkluzivnog volontiranja sudjelovali su u izradi maski za osobne asistente i njihove korisnike te su se aktivno uključili u radne akcije na kampu Citadela.

U svibnju smo započeli s volonterskim pružanjem pomoći u učenju učenicima osnovnih škola. Naši volonteri pomažu učenicima u pisanju zadaća, pripremi za pismeno i usmeno ispitivanje znanja te ih nastoje podučiti strategijama za učenje koje će im u budućnosti pomoći u samostalnijem svladavanju nastavnog gradiva.

Tijekom lipnja planiramo provesti edukaciju „Biti volonter“, a sve koji su zainteresirani za volonterske aktivnosti pozivamo da nam se jave i uključe se u projektne aktivnosti.

Tena Anić, mag.rehab.educ.
Udruga Zvono

Izvor: AKTIVNOSTI LOKALNOG VOLONTERSKOG CENTRA “ZVONO” | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>