Side Navigation

X

AKTIVNOSTI DVD “BELIŠĆE” ZA VRIJEME REMONTA

KTIVNOSTI DVD “BELIŠĆE” ZA VRIJEME REMONTA

Objavljeno: 27. 9. 2019.

Središnja vatrogasna postrojba Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Belišće” u sklopu remontnih radova na postrojenju Vodocrpilišta u mjesecu rujnu 2019. godine, aktivno je sudjelovala na osiguravanju vode iz rijeke Drave.

Operativni pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće, u navedenoj aktivnosti dobrovoljno su sudjelovali u izvršavanju zadataka u periodu od 9.9. do 11.9.2019. godine. Zadatak vatrogasnog dijela bio je osigurati dovoljnu količinu vode iz rijeke Drave do filtera za pročišćavanje vode korištenjem više motornih pumpi većeg kapaciteta, gdje su tri motorne pumpe postavljenje 9.9.2019. na mjesto crpljenja s pripadajućom opremom.

Kako korisnici ne bi ostali bez pitke vode, 10.09.2019., od 07 do 22 sata operativni članovi DVD-a “Belišće” raspoređeni u dvije smijene nadzirali su rad motornih pumpi za vodu “Rozenbauer” i vodili brigu o dobavi dovoljne količine vode.

Navedenog dana vozač DVD-a “Belišće” s autocisternom osiguravao je vodu za potrebe pogona Papirnog stroja 2 i Papirnog stroja 3 na kojem su se također obavljali remontni radovi. Zbog prekida snabdijevanja električnom strujom dijela tvornice, s 16 kW elektroagregatom DVD-a “Belišće” osigurana je električna energija za manje potrošače tvornice, gdje je bilo nužno da ne dođe do prekida rada (vaga, teretna porta).

Ujedno zbog preventivnih poslova vatrogasnih djelatnika za vrijeme remonta, stalno vatrogasno dežurstvo u Vatrogasnom operativnom centru osigurali su po dva člana DVD-a “Belišće”.

Nakon obavljenih remontnih radova i puštenje pitke vode u normalan rad, 11.9.2019. obavljeno je pospremanje i uređenje vatrogasnih motornih pumpi i opreme za buduće eventualne potrebe u istu svrhu ili za tehničke intervencije.

U naprijed navedenoj aktivnosti sudjelovalo je 24 operativnih članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Belišće”, a utrošili su ukupno 164 sati rada u navedenom periodu, gdje je zahvaljujući njihovim angažmanom osigurana pitka voda za korisnike Grada Belišće i šire.

 

Zapovjednik  DVD-a “Belišće”  Dubravko Čovčić    

Izvor: AKTIVNOSTI DVD “BELIŠĆE” ZA VRIJEME REMONTA | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>