Side Navigation

X

45. Rombergove glazbene večeri

 

 NOVOSTI|

U Centru za kulturu Sigmund Romberg Belišće u mjesecu studenom započinje tradicionalna glazbena manifestacija, ove godine 45. po redu Rombergove glazbene večeri, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće.

U petak, 4. studenog 2022. godine, u 20 sati, ovogodišnje Rombergove glazbene večeri otvorit će jedan od najboljih muških vokala na našem području – Igor Delač, uz pratnju poznatih osječkih glazbenika. Tjedan nakon, održat će se popularno natjecanje pjevača amatera, 24. po redu, “Belišćanski superglas”. Zatim će publika imati priliku uživati u koncertu prvih električnih sastava s našeg područja, “Zlatni dečki električnih nota”, a završni program ovogodišnjih Rombergovih večeri, pod nazivom “Večer glazbenih uspješnica” izvest će glazbena sekcija Amaterskog kazališta Belišće sa solistima.

Rombergove glazbene večeri posvećene su Sigmundu Rombergu, skladatelju koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi i povijesti našega grada. Njegovo ime nosi i belišćanski Centar za kulturu. Kao jednogodišnji dječak doselio je s roditeljima u Belišće, gdje je proveo sretno djetinjstvo i mladost. Romberg, koji je svoju glazbenu karijeru izgradio u SAD-u, sa svojim dojmljivim glazbenim opusom od više od 900 skladbi zasluženo je zauzeo mjesto među svjetskim priznatim glazbenicima te postao jedan od najpoznatijih skladatelja operetne i filmske glazbe prve polovine 20. stoljeća. Ulaznice, po cijeni od 50 kuna (6,64 €) za koncert Igora Delača i 20 kuna (2,65 €) za ostale programe možete rezervirati već sada, svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati na broj telefona 533-274, e-mail: rezervacije@cks-romberg.hr ili na Facebook stranici Centra.

Izvor: 45. Rombergove glazbene večeri | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>