Side Navigation

X

40. Papučki jaglaci

 

 NOVOSTI| 

Tradicionalna manifestacija Papučki jaglaci održava se svake godine u Velikoj i odaziv belišćanskog planinarskog društva nikada nije upitan. Planinari su krenuli autobusom u sedam sati iz Belišća, a u Valpovu ih je čekao ostatak planinara i izletnika. Nakon toga su krenuli za Veliku.

Oko pola devet stigli su u Veliku gdje je već bilo parkirano dosta autobusa. Dok su još svi na okupu zajednički se fotografiraju te odlaze do planinarskog doma “Lapjak” gdje se okupilo oko dvije i pol tisuće planinara i izletnika iz Hrvatske te BiH i Srbije.

Ove godine Papučki jaglaci poklopili su se s prvim danom proljeća koji je bio sunčan i ugodan za druženje, hodanje i odmaranje.

Domaćin HPD “Sokolovac” Požega dočekao je planinare s toplom okrjepom i nakon pozdravnog govora kreće se na pet planinarskih staza u trajanju od 3 do 7 sati hoda uz pratnju domaćih planinarskih vodiča. Svatko je odabrao stazu po svojoj psihofizičkoj sposobnosti.

Planinari i izletnici svih uzrasta raširili su se po papučkim stazama, uživali u prirodi, cvijeću, mirisu proljeća, siremušu (medvjeđi luk) nakon čega su se vratili na Lapjak uz ručak, pjesmu i veselo druženje.

Članovi belišćanskog HPD-a nadaju se kako su svi koji su se prvi put priključili ovakvom izletu uživali, kod onih koji su prvi put hodali po Papuku i penjali se po kamenu (Tauberove stijene) da je umor nestao, a zadovoljstvo ostalo.  Hvala im što su se družili s nama i tko želi može doći na naš skup BPPP –  9.4.2022., okupljanje je na Citadeli.

Tekst : Mila Andrić
Foto: sudionici izleta

Izvor: 40. Papučki jaglaci | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>