Side Navigation

X

3. KOLO CROATIAN MAKERS LIGE

3. KOLO CROATIAN MAKERS LIGE

Objavljeno: 26. 2. 2019.

25.2.2019. u Belom Manastiru održano je 3.kolo Croatian Makers lige. To je bilo ekipno i fizičko kolo natjecanja robotičara. Većina kola tijekom godine su online kola koja se održavaju u svakom centru posebno u određeno vrijeme. U Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, održano je natjecanje uz nazočnost 7 ekipa (po 4 člana) regije Osijek 2.

Natjecanje je imalo dva dijela. U prvom dijelu učenici su dobili zadatak u pismenom obliku. Zadatak je bio da dva mBot-a  prijeđu određeni put pod zadanim uvjetima i izvrše unaprijed zadane zadatke. Prvi put u okviru Lige upotrijebljeni su senzori za boju. Poslije pisanja programa svaka ekipa mogla je testirati programe i mBot-ove. Poslije 90 minuta rada, rješenja su testirana pred prosudbenom komisijom. Naša je ekipa u sastavu  Mateo Lacković, Matko Varžić, Lucijan Vranković i Roko Ivić (mentor Marijan Antolović) postigla primjeren rezultat (zvanični rezultati dolaze za nekoliko dana).

 

Foto i tekst: M. Antolović  

Izvor: 3. KOLO CROATIAN MAKERS LIGE | Grad Belišće

Pogledaj još

Comments

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>